لوله گالوانیزه به آن دسته از لولههای صنعتی گفته میشود که از پوششی با روی مذاب برای تقویت استحکام و افزایش مقاومت لوله بهره برده است. در این لولهها که کاربرد زیادی در صنایع مختلف دارند، بهواسطه عمل گالوانیزاسیون لایهای از ترکیب روی و قلع به کار رفته است. از مهمترین مزایای این نوع از لولهها میتوان به مقاومت بالای آنها در برابر رطوبت، خوردگی، زنگزدگی و آتش اشاره نمود.
صفحهای که در پیش شما قرار گرفته، مرجعی مطمئن برای دریافت آخرین قیمتهای لوله گالوانیزه کارخانه است؛ از طریق این درگاه میتوانید جدیدترین قیمتهای این محصول را بر اساس ابعاد و سایزهای متنوع تهیه کنید و در صورت نیاز، بدون کمترین دردسری، اقدام به خرید آنها کنید. ناگفته نماند که علاوه بر دریافت قیمتهای محصولات هر کارخانه مانند لوله گالوانیزه سپاهان، قادرید از یک مقاله و ویدئوی آموزشی بهره ببرید که در تلاش هستند الفبای آشنایی با این محصول را با بیانی ساده اما دقیق تشریح کنند.
لوله گالوانیزه چیست و انواع آن کدام است؟
لوله گالوانیزه سبک، متوسط و سنگین به آن دسته از لولهها گفته میشود که از لایهای پوششی به جنس آلیاژ روی و آهن بهره برده است. این لایه که بهواسطه عمل گالوانیزاسیون بر روی لولهها ایجاد میشود، مقاومت آن را در برابر خوردگی، رطوبت و آسیبهای ممکن دیگر بیشتر میکند. نکته قابلتوجه در جوشکاری این لولهها آن است که حرارت ناشی از سوختن آنها موجب به تولید دود سفید و غلیظی میشود که میتواند مسمومیت و عوارض تنفسی را به همراه داشته باشد. لولههای گالوانیزه عموماً به دو نوع کلی آهنی و فولادی تقسیم میشود. در ادامه هر یک از این دو نوع را بهصورت مستقل بررسی خواهیم کرد:
لولههای آهنی گالوانیزه
این دسته از لولههای گالوانیزه که به آن “لولههای با درز” نیز گفته میشود، از آهن سفید نورد شده تشکیل شده است. درز این لوله پس از اتصال و جوش خوردن در فلز روی مذاب فروبرده میشود. عموماً این نوع لولهها به دو شکل لوله گالوانیزه سبک و لوله گالوانیزه متوسط تولید میگردد.
لولههای فولادی گالوانیزه
این دسته از لولههای گالوانیزه که نسبت به نوع آهنی آن سبکتر و براقتر است، با ورود به وان آبکاری دارای روی که عمل گالوانیزه را ممکن میکند، تولید میگردد. این لولهها عموماً نسبت به نوع آهنی آن از مقاومت کمتری در برابر اسیدها برخوردار است. بهطورکلی آن دسته از اسیدهایی که به چدن آسیب میرسانند، ممکن است موجب آسیب رساندن به لولههای فولادی گالوانیزه شوند. در مقابل اصلیترین کاربرد این لولهها، استفاده در انتقال جریان آب است. این کاربرد بیشتر به جهت مقاومت بالای این لولههای در برابر رطوبت موردتوجه صنایع مختلف است.
مزیتها
_ درازای 6 متری لولههای گالوانیزه؛
_ مقاومت در برابر خوردگی؛
_ مقاومت در برابر رطوبت؛
_ مقاومت در برابر زنگزدگی؛
_ مقاومت در برابر محیطهای اسیدی؛
_ مقاومت در برابر آتش؛
_ جلوگیری از نفوذ اکسیژن از جداره لولهها؛
_ کنترل آسان؛
_ قیمت مناسب اتصالات؛
_ عدم سوراخ شدن در موارد زنگزدگی؛
_ آببندی شدن توسط مواد مناسب؛
_ ضریب هیزم ویلیام این لولهها بر حسب اینچ است؛
_ جوشکاری لوله گالوانیزه بهسادگی انجام میشود؛
_ قفل، برشن و کمربند انواع اتصالات این لولهها را تشکیل میدهند.
ابعاد
لولههای گالوانیزه را معمولاً در بازار بر اساس نمره آنها میشناسند. اندازه این لولهها میتواند بر اساس نوع سفارشات تغییر یابد. ابعاد کلی این لولهها دارای درازای 6 متری بوده و از دو سردنده با قطرهای حدودی 1.2 اینچ تا 8 اینچ بهره برده است.
کاربرد
همانطور که اشاره شد، لولههای گالوانیزه به جهت مقاومت بالا و تنوعی که دارد، کاربردهای مختلفی در صنایع داراست. در ادامه چند مورد از مهمترین کاربردهای لوله گالوانیزه سرد و گرم را با هم مرور میکنیم:
_ تصفیهخانهها
_ انتقال آب آشامیدنی
_ انتقال فاضلاب
_ انتقال آب به قسمتهای مختلف موتورخانهها
_ تهویه ساختمان
_ دکل مخابراتی برق
_ حصارکشی زمینهایی نظیر محوطههای کارگاهی
_ انتقال آب در زمینهای کشاورزی و گلخانهها (لوله گالوانیزه گلخانه)
روش تولید لوله گالوانیزه
بهطورکلی کارخانهها و تولیدکنندگان داخلی و خارجی از دو روش برای تولید این محصول استفاده میکنند. هرکدام از این روشها مزیتها و معایب خود را دارند و در نهایت، منجر به ایجاد یک محصول خاص میشوند. توجه داشته باشید که کارخانهها و نیروهای متخصصشان بر اساس صلاحدید شخصی، تکنولوژی و زیرساخت خط تولید و مسائل ازایندست، دربارهٔ انتخاب روش تولید لولهها تصمیم میگیرند.
روش گرم تولید
برای تولید لولههای گالوانیزه به روش گرم لازم است لوله را در وانی پر از آلیاژ روی مذاب غوطهور کرده و سپس حرارت کافی دهیم. آبکاری روی میتواند موجب افزایش مقاومت لوله در برابر خوردگی گشته و طول عمر آن را بیشتر کند. پس از آن نیاز است اتصالات آن را بهواسطه دستگاه مخصوص انجام دهیم. مخزن آبکاری داغ لوله گالوانیزه سبک یا سنگین باید از امکاناتی نظیر ماندگاری طولانی و چسبندگی قوی برخوردار باشد.
روش سرد تولید
روش دیگر برای تولید لوله گالوانیزه، الکترولیز کردن نمکهای روی در یک محلول آبی است. این روش که به گالوانیزه سرد معروف است، موجب میشود تنها در حدود 10 الی 50 گرم از پوشش گالوانیزه (روی) بر هر مترمربع از لوله بنشیند. به همین جهت این لایه ممکن است بهراحتی از بین برود. عموماً کارخانهجات و شرکتهای بزرگ از این روش برای تولید این محصول استفاده نمیکنند؛ چرا که در این روش اطمینان کمتری به مقاومت لولهها نسبت به روش گرم وجود دارد. بااینحال باید دقت داشت که معمولاً قیمت لوله گالوانیزه سرد نسبت به نوع گرم آن ارزانتر است.
جمعبندی
یکی از محبوبترین انواع لولهها در صنعت، لوله گالوانیزه است. این لولهها که از لایه پوششی از جنس آلیاژ روی تشکیل شدهاند، مقاومت بالایی نسبت به خوردگی، رطوبت و آسیبهای ممکن دارند. لولههای گالوانیزه عموماً در اندازهها و ضخامتهای متفاوتی ساخته میشوند که بر اساس کاربرد آن در صنعت دستهبندی میگردند. از جمله مهمترین مزایای دیگر این لولهها میتوان به کنترل و بازرسی آسانتر، قیمت مناسب اتصالات و آببندی شدن با مواد مناسب اشاره نمود. تهویه ساختمان، انتقال آب آشامیدنی و آب به موتورخانهها، تصفیهخانهها، انتقال فاضلاب و دکلهای مخابراتی از اصلیترین کاربردهای این محصول است.
در پایان این مقاله، دانستن این نکته نیز خالیازلطف نیست که نحوهٔ دریافت نرخ این محصول در فروشگاهها و وبسایتهای گوناگون متفاوت است؛ بهعنوان نمونه، برخی از وبسایتهای نرخ را در ازای هر واحد بیان میکنند. مثلاً قیمت لوله گالوانیزه شاخه ای را بهجای قیمت وزنی این محصول به مشتریان میدهند. دانستن این نکته باعث میشود که در زمان خرید این محصول، دچار خطاهای احتمالی نشوید.