به گزارش دنیایاقتصاد؛ ادامه جنگ در اوکراین و پیشبینی رشد قیمتها در هفتههای آینده و همزمانی آن با کاهش حجم عرضه شمش فولاد در بورسکالا، منجر به رونق معاملات آن در رینگ صنعتی بورسکالا شد. تقاضای سهبرابری نسبت به حجم عرضه، سبب رقابت قیمتی در بازار معاملات شد به گونهای که نرخ معامله هر کیلوگرم شمش فولاد به کانال ۱۴هزار تومانی صعود کرد.
ترجیح فروش صادراتی به عرضه در بازار فیزیکی؟
در هفته گذشته، کف نرخ عرضه شمش فولاد در بازار فیزیکی نسبت به هفته قبل با افزایش و سقف قیمت پایه عرضه بدون تغییر بود. این موضوع زمینه بهبود بازارهای صادراتی آنها را فراهم کرد و باعث کاهش محسوس حجم عرضه شمش فولاد در بازار فیزیکی بورسکالای ایران شد.
رکوردشکنی نرخ معامله شمش فولاد
عدمرشد نرخ عرضه شمش فولاد و نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و اتمام زمان خرید شمش فولاد در سال 1400، برخی از نوردکاران را حاضر به رقابت قیمتی کرد. با وجود ابطال بخشی از عرضههای با رقابت فراتر از انتظار توسط بورس کالا، میانگین نرخ معامله شمش فولاد در هفته گذشته به 14هزار و 240تومان رسید و برای دومین بار در طول تاریخ، شمش فولاد در کانال 14هزار تومانی مورد معامله قرار گرفت.
بازار جهانی حامی رشدداخلی
به گزارش موسسه فستمارکت، شمش فولاد صادراتی ایران فوب خلیجفارس در روز دوم مارس با عدد 600 تا 603دلار به ازای هر تن معامله شد که حدود 2درصد بالاتر از نرخ معامله آن در هفته قبل بود.
این موسسه همچنین نرخ فروش صادراتی بیلت ایران را 603دلار به ازای هر تن اعلام کرد که به گفته فولادسازان داخلی، مشتریان خارجی حاضر به خرید شمش ایران تا سقف 650دلار به ازای هر تن نیز شدهاند. رشد بهای میلگرد صادراتی ترکیه تا 900دلار به ازای هر تن نیز امکان صادرات بیشتر میلگرد را برای نوردکاران داخلی مهیا کرده است.
سیگنال شمش به بازار مقاطع
اوجگیری بهای شمش فولاد، سیگنال خرید مقاطع طویل فولادی از رینگ صنعتی بورسکالا بود.
فاصله میانگین نرخ معامله شمش فولاد در بازار فیزیکی بورسکالای ایران و کف قیمت پایه عرضه میلگرد در هفته گذشته حدود 200تومان بود. بنابراین میلگرد در بورسکالا، تبدیل به یک کالای ارزنده شد که تجار از خرید آن استقبال کنند. این استقبال باعث شد تا میانگین بهای معامله به 15هزار و 200تومان برسد.
رکود و تورم گریبان بازار آزاد مقاطع فولادی را گرفت
در هفته اخیر، میلگرد مجدد به کانال 16هزار تومانی صعود کرد، اما شنیدهها حاکی از استمرار رکود در بازار آزاد میلگرد است.
تجار بهدلیل پیشبینی افزایش قیمت، انبار خود را مملو از میلگرد کرده و متقاضیان مصرفی به امید کاهش قیمت متاثر از سیگنالهای کاهش نرخ دلار، خرید خود را به تعویق انداختهاند.