برای آنکه بتوانیم فرایند آرماتوربندی را به بهترین شکل به پیش ببریم، لازم است برخی از تجهیزات این پروسه را در بهترین کیفیتها تهیه کنیم، تا احتمال نقص به حداقل برسد؛ سیم قالب بندی یکی از این تجهیزات است که در واقع یک نوع مفتول به حساب میآید و کاربردی فراوان در جای جای این فرایند دارد. این مقاطع در ضخامتهای گوناگون تولید میشوند و ویژگیهایی مانند انعطاف و جوشپذیری در آنها بسیار مطلوب است.
در ادامهی این صفحه، میتواند آخرین قیمت سیم آرماتوربندی را در مدلها و ضخامتهای گوناگون بررسی کنید و در صورت نیاز، برای خرید یکی از این محصولات با کارشناسان مجموعهی فولادسل تماس بگیرید؛ متخصصان ما آمادهی ارائهی خدمات به شما عزیزان هستند. همچنین گفتنی است که در ادامهی این لیست قیمت، مقالهای قرار گرفته که شناخت بهتری از این محصول و کاربردهای آن به شما میدهد.
سیم آرماتوربندی چیست؟
سیم قالب بندی یک مقطع توپر فلزی است که ظاهری شبیه به مفتولهای فولادی دارد و در ضخامتهای گوناگونی به بازار عرضه میشود تا نیاز بازهی وسیعی از خریداران را برطرف کند و در موقعیتهای متنوعی به کار برود. گفتنی است که این محصولات عموما یک عملیات حرارتی را پشت سر میگذارند ولی در طی آن، خواص شیمیایی خود را حفظ میکنند و در نهایت، به یک گزینهی انعطافپذیر برای کاربریهای متفاوت تبدیل میشوند. انعطاف این مقاطع باعث میشود که آنها از مفتولهای سخت صنعتی که درصد کربن بالایی دارند، متمایز بشوند.
سیم آرماتوربندی به سبب اینکه یک مقطع پخته محسوب میشود و ظاهری تیره دارد، با عنوان “مفتول سیاه” نیز نامیده میشود؛ این مقطع عموما در فرایند آرماتوربندی استفاده میشود و همین مسئله هم دلیلی برجسته برای انتخاب چنین نامی برای آن است. لازم به ذکر است که از متریالهای گوناگونی در ساخت این مقطع استفاده میشود و این مورد، تاثیر زیادی در قیمت سیم قالب بندی دارد.
در ادامه، دربارهی آمارتوربندی هم به شکل مفصل صحبت میکنیم تا درک بهتری از سیم قالببندی به دست آورید.
آماتوربندی چیست؟
کلیت فرایند آماتوربندی بسیاه ساده است؛ در طی این پروسه، میلگردهای ساده یا آجدار به شکل عمودی و افقی در کنار یکدیگر قرار میگیرند و پس از آن، با استفاده از جوشکاری سرد یا استفاده از قطعات خاصی (مانند سیم قالب بندی) محکم میشوند.
علت انجام چنین عملی، مستحکمسازی سازههای بتنی است؛ قضیه از این قرار است که سازههای بتنی مقاومت فشاری بالایی دارند و از این جهت بینظیر هستند اما مقاومت کششی آنها چندان مطلوب نیست و همین مسئله، باعث استفاده از میلگردها و فرایند آرماتوربندی میشود؛ میلگردها بر خلاف بتن، مقاومت کششی بالایی دارند و گزینهای مناسب برای استحکامبخشی به سازهها به حساب میآیند.
کاربردهای سیم آرماتوربندی
در بخشهای قبلی بیان کردیم که این محصولات عموما در فرایند آرماتوربندی به کار میروند و وظیفهی اصلی آنها کنار هم نگه داشتن میلگردهایی است که به شکل افقی و عمودی بر روی هم قرار گرفتهاند. نکتهای که در حاشیهی این بحث باید مدنظر داشته باشید، این مسئله است که در بخشهای قبلی گفتیم مفتولهای سیاه در قطرهای گوناگون تولید میشوند و هر کدام از این قطرها، در موقعیت خاصی به کار گرفته میشوند.
به عنوان مثال، دستهای از این محصولات برای استفاده در قالببندی، دستهای دیگر برای آرماتوربندی و باقی آنها در فرایندهای مربوط به نجاری به کار گرفته میشوند؛ علاوه بر اینها، موارد زیر برجستهترین کاربردهای آنها به حساب میآید:
_ نگه داشتن میلگردهای آرماتوربندی در یک حالت خاص، تا زمانی که فرایند قالببندی به شکل کامل انجام شود؛
_ پیشگیری از کمانش مقاطع فولادی به کار رفته در آرماتوربند در زمان اعمال بارهای زیاد.
ابعاد سیم قالببندی
این مقاطع معمولا در ضخامتهای 1.5 تا 3 میلیمتری تولید میشوند و وزن هر کلاف از آنها از 30 تا 50 کیلوگرم متغیر است؛ گفتنی است که هرکدام از این قطرها سبب میشوند که محصول نهایی در موقعیت خاصی به کار گرفته شود. همچنین، لازم به ذکر است که ضخامت این مقاطع، تا حدودی تعیینکنندهی برخی از ویژگیهایشان مانند انعطاف و شکلپذیری نیز هست.
دانستن این نکته نیز خالی از لطف نیست که این محصولات در برخی شرایط و بنا به درخواست مشتری، در کلافهای بزرگتر هم بستهبندی و عرضه میشوند اما عموما کلافهای آنها وزنی حدود 30 کیلوگرم دارد. همچنین گفتنی است که وزن این مقطع از جهات گوناگونی حائز اهمیت است؛ اولا که جزئی از وزن کلی سازه به حساب میآید و دوما معیاری نهایی برای تعیین قیمت سیم آرماتوربندی است.
ویژگیها
پیش از آنکه به سراغ بررسی آخرین قیمت سیم قالب بندی بروید، لازم است به ویژگیهای این مقطع نیز اشاره کنیم؛ ویژگیهای این محصول باعث تعیین کاربردهای دقیق آن میشوند و به سبب همین مسئله، بسیار مهم هستند. به عنوان مثال، ویژگی انعطافپذیری این مقاطع باعث میشود که دستهای از آنها را در فرایند آرماتوربندی و دستهای دیگر را برای پروسههای نجاری به کار ببرند.
اولین ویژگی این مقاطع همانطور که اشاره کردیم، یک انعطاف بسیار بالا است، تا جایی که به متخصصان این امکان را بدهد که مفتول را در هر حالتی خم کنند و در عین حال، مفتول مقاومت کششی خود را حفظ کند و آسیب نبیند. توجه داشته باشید که میلگردهای آرماتور در برخی شرایط با تنشهای زیادی مواجهه میشوند و اگر سیمهای آرماتوربندی پاسخگوی چنین تنشی نباشند، به سرعت آسیب میبینند. با این حساب، بعد از انعطاف، دومین ویژگی این محصولات، مقاومت کششی زیاد است.
انواع سیم مفتول
جالب است بدانید که عموم مردم تفاوتی در میان سیم آرماتوربندی، قالببندی و نجاری قائل نیستند اما در واقع این مقاطع بر اساس قطر تفاوتهایی جزئی با یکدیگر دارند و همین ویژگیها هستند که موجب بروز انعطاف و مقاومت کششی متفاوتی در این محصولات میشوند و در نهایت، کاربردهای آنها را متمایز میکنند.
به طور کلی، سه مدل سیم مفتول در بازار وجود دارد که در ادامه بررسی خواهیم کرد؛ پیش از پرداختن به این مسئله، توجه داشته باشید که قیمت سیم آرماتوربندی، نجاری و آرماتوربندی معمولا تفاوتهایی با یکدیگر دارد.
سیم آرماتوربندی
این دسته از مفتولها ضخامتی در حدود 1.5 میلیمتر دارند و در فرایند آرماتوربندی به کار میروند؛ کلافهای این دسته از مفتولها به شکل یکپارچه وزنی در حدود 30 کیلوگرم دارد و در صورت نیاز، باید با ابزارها و قیچیهای مخصوص برش بخورد.
سیم قالببندی
سیمهای مخصوص قالببندی 2.5 میلیمتر ضخامت دارند و در قالببندی فونداسیون، ستونها و تیرها به کار میروند. این دسته از محصولات مانند نمونههای قبلی در کلافهای 30 کیلوگرمی عرضه میشوند ولی از نظر طول، کوتاهتر از نمونههای قبلی هستند. لازم به ذکر است که قیمت سیم قالب بندی به سبب وزن بیشتر، بالاتر از سیمهای مخصوص آرماتوربندی است.
سیم نجاری
مفتولهای سیاه نجاری ضخامتی 3 میلیمتری دارند و از انواع مقاطع سیمشکل، قطورترند؛ این دسته از محصولات که در واقع میلگردهایی سبک به حساب میآیند، در فونداسیون، مشبندی و مستحکمسازی باقی قسمتهای سازههای بتنی به کار میروند؛ لازم به ذکر است که وزن کلی کلاف آنها معمولا 50 کیلوگرم است.
جمع بندی
سیمهای مفتولی که برای مستحکمسازی میلگردهای داخل سازه به کار میروند، با نامهای گوناگونی مانند سیم نجاری، قالببندی و آرماتوربندی شناخته میشوند؛ این مقاطع، کاربرد زیادی در مستحکمسازی آرماتور، فونداسیون، مش و ستونها دارند و به همین دلیل، دارای مقاومت کششی و انعطاف بالایی هستند. گفتنی است که این دسته از محصولات بر اساس ضخامت و وزن کلاف، به سه دستهی کلی تقسیم میشوند.