داربستها جزو آن دسته از سازههای فلزی هستند که احتمالاً در هر خیابانی یکی از آنها قرار دارد. برای آنکه بتوانیم آشنایی بیشتری با این سازهها پیدا کنیم، راهی بهتر از بررسی قطعات بهکاررفته در آنها وجود ندارد و جالب اینجاست که یکی از اصلیترین قطعات آنها لولههای فلزی داربستی است؛ این لولهها باید در ضخامتها و جنس خاصی تولید شوند تا عملکرد بهتری داشته باشند و به سادگی با اتصالات داربست همخوان شوند. افزون بر این، لولههای فلزی داربستی باید از استحکامی کافی برخوردار باشند تا در مواقع بروز خطر، کمترین آسیب را به تکنسینهای ساختمانی وارد شود.
در ادامهٔ این صفحه پس از بررسی لیست قیمت لوله داربست، به مقالهای دسترسی پیدا میکنید که حاوی اطلاعاتی مختصر اما کاربردی در خصوص این محصول است؛ این جستار به شما کمک میکند تا در زمان خرید لوله داربستی آگاهی بیشتری از این لوله داشته باشید و بتوانید بادقت نظر بیشتری این فرایند را عملی کنید.
لوله داربستی چیست؟
لوله داربستی یکی از انواع لولههای فلزی است که بر خلاف سایر انواع این محصولات، معمولاً برای انتقال مایعات و گازها به کار گرفته نمیشود؛ کاربرد اصلی این محصول، در ساخت چندین مدل سازهٔ فلزی است که با نام “داربست” شناخته میشوند و به شکل اختصاصی برای دسترسی به آن دسته از موقعیتهای ساختمان به کار میروند که کاملاً دور از دسترس هستند. لوله داربستی یکی از محصولات نورد گرم بهحساب میآید چراکه با استفاده از ورقهای سیاه ساخته میشود؛ به سبب همین مسئله، لیست قیمت لوله داربست ارتباط تنگاتنگی با قیمت ورقهای سیاه دارد. البته علاوه بر این، ویژگیهای فنی و مکانیکی این محصول نیز تابعی از ورقهای نورد گرم است.
برای آنکه آشنایی بیشتری با لولههای مختص داربست پیدا کنیم، به معرفی ورقهای سیاه میپردازیم و برخی از ویژگیهای مهم آنها را بیان میکنیم.
ورق سیاه چیست؟
ورقهای فولادی به شکل کلی با دو روش نورد سرد و گرم تولید و پرداخت میشوند؛ محصولاتی که از نورد گرم خارج میشوند، اصطلاحاً “ورق سیاه” نیز نامیده میشوند. علت اصلی چنین نامگذاریای، فرایند تولید این ورق است؛ این ورق در بخشهای گوناگون نورد با حرارتهای بالا سروکار دارد و پس از آن، به شکل ناگهانی یا بهمرور خنکسازی میشود. مجموع این عوامل باعث میشوند که ورق نهایی ظاهری مات و غیرشفاف پیدا کند؛ به همین دلیل، چنین اسمی را به این محصولات میدهند.
ورق سیاه معمولاً با دو آلیاژ فولادی مشهور ST37 و ST52 ساخته میشود و پس از خارجشدن از چرخهٔ تولید، پایهٔ ساخت محصولات فولادی دیگری مانند ورقهای نورد سرد، ورق گالوانیزه، انواع لولههای صنعتی و پروفیلهای ساختمانی و غیرساختمانی قرار میگیرد. لازم به ذکر است که این ورق فولادی از جهت دقت ابعادی و سایر خصوصیات ظاهری نسبت به ورقهای سرد تا حدودی زمخت و غیردقیق است.
مشخصات لوله داربستی
اکنون که اطلاعاتی کلی دربارهٔ ورق سیاه به دست آوریم، زمان مناسبی است که مروری هم بر ویژگیها و خواص لولههای داربستی داشته باشیم و این محصولات را به شکل تخصصیتری بررسی کنیم. همانطور که در بخشهای پیشین بیان کردیم، بخش زیادی از ویژگیهای این لولهها با ورقهای سیاه یکسان است.
در زمان دریافت لیست قیمت لوله داربست مسئلهای که بیشترین کمک را به شما میکند، شناخت قطرها و ابعاد متنوع این محصول است. البته نباید از یاد ببریم که این دسته از مشخصات لولهها بسیار متغیر است و ممکن است توسط یک کارخانهٔ خاص زیر پا گذاشته شود. بااینحال، لازم به ذکر است که ضخامت لولهها داربست معمولا بین 2 تا سه میلیمتر، طول آنها از 3 تا 6 متر و قطر آنها در حدود 48 میلیمتر (1.21 اینچ) است. گفتنی است لولههایی که با چنین مشخصاتی تولید و عرضه میشوند، وزنی در حدود 14 تا 21 کیلوگرم در ازای هر واحد دارند.
داربست چیست و چه انواعی دارد؟
در بخشهای قبلی بیان کردیم که یکی از اصلیترین دلایل خرید لوله داربستی، استفاده از آن در سازههای فلزی داربست است. حالا که این لولهها را به شکل کلی معرفی کردیم بد نیست پیش از بررسی قیمت لوله داربستی، اطلاعاتی هم دربارهٔ داربستها به دست دهیم تا در نهایت، شناختی کامل از لوله داربستی و بزرگترین مورد استفادهٔ آنها حاصل کنیم.
هر داربست از بخشهای گوناگون زیر تشکیل شده است:
_ لوله داربستی؛
_ کفشک پایه؛
_ کفشک آهنی؛
_ تختهٔ کفی داربست؛
_ مغزی داربست؛
_ کاور اتصالات.
علاوه بر اینها، بست نیز یکی دیگر از مهمترین قطعاتی است که در اتصال انواع داربست به کار میرود؛ گفتنی است که این محصولات در سه شکل کلی دوپیچ، چهار پیچ و گردان تولید میشوند تا برای نصب و برپایی یک سازه فلزی به مشکلی برنخوریم.
این سازهٔ پرکاربرد معمولاً در اشکال گوناگونی ساخته میشود؛ سه مدل زیر، جزو رایجترین آنها هستند.
داربست چکشی سکهای شکل
هندسهٔ کلی این داربست با استفاده از تعداد پایه که به شکل عمودی کار شدهاند و مقدار زیادی لوله برای مهار که به جهت افقی قرار گرفتهاند تشکیل میشود. متخصصان معمولاً از چنین داربستهایی برای نمای بیرونی ساختمانها استفاده میکنند و باتوجهبه ابعاد پروژه، ارتفاع داربست را افزایش میدهند.
داربست مثلثی
بخش زیادی از خرید لوله داربستی برای استفاده در این دسته از سازههای فلزی است، چراکه داربستهای فلزی بهسادگی نصب میشوند و به نیروهای متخصص نیاز ندارد. گفتنی است که حالت کلی این سازهها به شکل مثلث است.
داربست چکشی ستاره شکل
این دسته از داربستها نیز مانند نمونهٔ سکهای شکل از پایههای عمودی تشکیل شدهاند اما نکتهای که باعث تمایز آنها میشود، مهندسی ساختار کلی آنهاست که این سازهها را از هرگونه مهار بینیاز میکند؛ همین مسئله باعث میشود که از این داربستها در ارتفاعهای زیاد استفادهٔ بیشتری بشود.
سخن پایانی
لوله داربستی یکی از آن دسته اتصالات فلزی است که برای برپاکردن خرپاها و انواع سازههای فلزی موقت به کار میرود؛ این مقاطع محصولی از ورقهای نورد گرم هستند و در ضخامتها، قطرها و طولهای گوناگونی تولید و عرضه میشوند. گفتنی است که از لولههای داربست عموماً در ساخت سه مدل داربست چکشی سکهای، ستارهای و مثلثی استفاده میشود و بستها و کاورها نیز برای مستحکمسازی نهایی به کار میروند.
جالب است بدانید که بستها در فرایند تشکیل یک سازه فلزی کاربرد زیادی دارند و به همین دلیل است که معمولاً در وبسایتهای فروش این محصولات در کنار لیست قیمت لوله داربست، لیست فروش انواع بست، مغزی و کاور نیز قرار میگیرد.