میلگرد کلاف و دو نمونهٔ پرکاربرد آن

میلگرد کلاف و دو نمونهٔ پرکاربرد آن
فهرست مطالب

    میلگرد بر اساس مؤلفه‌های گوناگونی مانند شکل ظاهری، قطر و نوع استاندارد به انواع گوناگونی تقسیم می‌شود؛ یکی از این مؤلفه‌ها نحوهٔ عرضهٔ میلگرد به بازار را هدف قرار داده است و بر این مبنا، انواع این محصولات را به دو دستهٔ کلی کلاف و شاخه‌ای تقسیم کرده است. در ادامهٔ این مقاله، قصد داریم به معرفی کاربرد میلگرد کلاف ساده ، ویژگی‌ها، سایز و مشخصات این محصول بپردازیم و در نهایت، دو دستهٔ پرکاربرد آن، یعنی میلگرد کلاف آجدار و ساده را بررسی نماییم.

    در این صفحه علاوه بر مشاهدهٔ ویدئوی زیر که اطلاعات مفیدی دربارهٔ خرید از مجموعهٔ فولادسل در اختیار شما قرار می‌دهد، قادر هستید مقاله‌‌ای را مطالعه کنید که در تلاش است پاسخی مناسب برای پرسش “میلگرد کلاف چیست” ترتیب دهد. همچنین می‌توانید آخرین قیمت انواع میلگرد کلاف آجدار را در این صفحه بررسی کنید؛ در نظر داشته باشید که متخصصان فولادسل در هر مرحله از خرید، آمادهٔ ارائهٔ مشاوره به شما هستند.

    میلگرد کلاف چیست؟

    برای آنکه درک صحیح‌تری از مفهوم کلاف میلگرد به دست آوریم، لازم است که ابتدا به معرفی میلگرد بپردازیم. میلگرد یک مقطع فولادی طویل و توپر است که زیرمجموعهٔ پروفیل‌های ساختمانی به‌حساب می‌آید؛ این محصول در اَشکال ظاهری گوناگونی مانند آجدار و ساده تولید می‌شود و وظیفهٔ اصلی آن، افزایش استحکام بتن است. مقطع فولادی موردبحث ما به سبب اینکه در کنار قطر ایده‌آل و وزن کم، استحکام کششی بسیار زیادی دارد، در حکم یک مکمل مناسب برای بتن عمل می‌کند و ضعف مربوط به مقاومت کششی آن را جبران می‌کند.

    میلگردها معمولاً به دو شیوهٔ کلی در بازار به فروش می‌روند؛ دسته‌ای از آن‌ها در کنار هم قرار می‌گیرند و یک بسته میلگرد را تشکیل می‌دهند که اصطلاحاً “شاخه” نامیده می‌شود و دسته‌ای دیگر به شکل رول یا کلاف به فروش می‌روند. پس در پاسخ به پرسش “میلگرد کلاف چیست” باید چنین بیان کنیم که آن دسته از مقاطع فولادی توپر که به شکل کلاف و رول به فروش می‌روند، با این عنوان نامیده می‌شوند.

    ویژگی‌های ظاهری میلگرد کلاف چیست؟

    زمانی که از ویژگی‌های ظاهری این محصول صحبت می‌کنیم، در واقع در حال صحبت‌کردن از سه مسئلهٔ مجزا هستیم:

    _ طول مقطع؛

    _ سایز مقطع؛

    _ شکل بدنهٔ مقطع.

    طول این مقاطع متناسب با نیاز مشتری و صلاحدید کارخانه معمولاً متغیر است ولی در مجموع باید به این مسئله توجه داشته باشیم که مطمئناً طول میلگردهای کلاف از نمونه‌های شاخه‌ای این محصول بیشتر است و نکته اینجاست که در خرید این محصول، معمولاً طول آن موردبحث قرار نمی‌گیرد و بیشتر توجه‌ها بر روی سایز و شکل بدنهٔ آن است.

    دربارهٔ سایز باید بگوییم که به سبب شکل خاص بسته‌بندی این پروفیل ساختمانی، محدودیت‌هایی پیش روی کارخانه‌ها وجود دارد؛ در نتیجه، معمولاً میلگرد کلاف در سایزهای بین 5.5 تا 16 میلی‌متر تولید و عرضه می‌شود. البته دانستن این نکته نیز خالی از لطف نیست که سایزهای 5.5 تا 12 میلی‌متری این محصول مرسوم‌تر از مدل‌های دیگر آن است به سبب همین مسئله، معمولا سایزهای بزرگ‌تر به شکل سفارشی توسط کارخانه‌ها تولید می‌شود.

    جالب است بدانید که به میلگردهای تولیدشده در سایزهای بیش 5.5 تا 8 میلی‌متر اصطلاحاً “مفتول” می‌گویند؛ مفتول‌ها بر خلاف سایر میلگردهای کلاف در پروژه‌های ساختمانی به کار نمی‌روند و بیشتر برای تولید انواع سیم مصرف می‌شوند. از طرف دیگر، میلگردهای 16 میلی‌متری که با عنوان میلگرد عرضی شناخت می‌شوند، استفادهٔ زیادی در بتن‌ریزی و مستحکم‌سازی سازه‌های بتنی دارند.

    در ادامهٔ این بحث باید به این مسئله نیز اشاره کنیم که میلگردهای کلاف از جهت شکل بدنه به دو دسته کلی آجدار و بدون آج یا ساده تقسیم می‌شوند؛ در ادامهٔ این مقاله، به شکل مبسوط دربارهٔ این دو دسته از میلگردها صحبت خواهیم کرد.

    کاربرد میلگرد کلاف چیست؟

    در بخش قبلی به شکل مختصر کاربردهای این محصول را بیان کردیم، اما باید یک بخش جداگانه را به این مسئله اختصاص دهیم و به شکل دقیق‌تری دربارهٔ آن صحبت کنیم. همان‌طور که احتمالاً از مجموع بحث‌های بخش قبلی متوجه شده‌اید، هر دسته از میلگردهای کلاف باتوجه‌به اینکه در چه سایز و شکلی تولید شده‌اند، کاربردهای مخصوص به خود را دارند؛ پس بهترین راه برای تعیین کاربردهای این مقاطع فولادی، بررسی ویژگی‌های ظاهری و فنی این محصولات و در نهایت، تعیین کاربردهای آن‌هاست.

    بااین‌حال، به شکل کلی می‌توانیم بگوییم که کاربرد میلگرد کلاف معمولاً در موارد زیر است:

    _ ساخت انواع تیرهای سیمانی برای انتقال جریان الکتریسیته؛

    _ تولید تایر در ابعاد و شکل‌های متفاوت؛

    _ تولید انواع قطعات فلزی کوچک مانند پیچ‌ومهره؛

    _ ساخت قطعات فلزی مربوط به اتومبیل نظیر انواع سوپاپ؛

    _ استفاده در کنار بتن برای افزایش استحکام کششی آن؛

    _ استفاده در ستون‌ها برای افزایش مقاومت آن‌ها؛

    _ به‌کارگیری در فونداسیون برای افزایش استحکام؛

    _ استفاده برای اتصال و مقاوم‌سازی لوله‌ها و سایر اتصالات مربوط به شبکه‌های گاز در ساختمان‌ها؛

    _ مقاوم‌سازی بخش‌های گوناگون سازه‌ها که با بتن ساخته نشده‌اند مانند دیوارهای آجری.

    انواع میلگرد کلاف

    این مقطع فولادی پرکاربرد بر اساس دو مؤلفهٔ کلان به چهار دستهٔ کلی تقسیم می‌شود؛ اولین مؤلفه‌ای که قصد معرفی آن را داریم، میزان کربنی است که در آلیاژ این محصولات به کار رفته است. اگر درصد کربن به کار رفته در آلیاژ این مقاطع کمتر از 0.55 درصد باشد، محصول زیرمجموعه‌ای از نمونه‌های کم‌کربن به حساب می‌آید؛ این دسته از محصولات جوشپذیری و انعطاف خوبی دارند اما سختی آن‌ها کم است.

    از طرف دیگر، اگر میزان کربن به‌کاررفته در آلیاژ یک کلاف بیشتر از 0.55 درصد باشد، آن مقطع جزو نمونه‌های پرکربن به‌حساب می‌آید؛ این محصولات در مجموع انعطاف‌پذیری کمتری در مقایسه با نمونهٔ قبلی دارند اما سختی آن‌ها به‌مراتب بیشتر است.

    در ادامهٔ پاسخ به پرسش “میلگرد کلاف چیست”، باید از مؤلفهٔ دیگری صحبت کنیم که موجب ایجاد دودسته از این محصول می‌شود؛ این عامل شکل بدنهٔ کلاف‌ها را مدنظر قرار می‌دهد و براین‌اساس، محصولات را به دو دستهٔ کلی تقسیم می‌کند.

    میلگرد کلاف آجدار

    این دسته از کلاف میلگردها بر روی بدنهٔ خود برآمدگی‌های خاصی دارند که معمولاً به شکل مارپیچ، جناغی یا مرکب از این دو است؛ براین‌اساس، متخصصان عنوان آجدار را به این دسته از محصولات داده‌اند. جالب است بدانید که مطابق با استاندارد روسی، سری‌های A2 و A3 جزو این دسته قرار می‌گیرند. این بخش از محصولات به سبب آج‌های موجود بر روی سطحشان، درگیری بیشتری با بتن پیدا می‌کنند و در مجموع، تنش تسلیم و مقاومت کششی بیشتری دارند.

    میلگرد کلاف ساده

    برخلاف محصولات گروه قبلی، این دسته از میلگردها بدون هیچ برآمدگی یا انحنایی بر روی سطح تولید و عرضه می‌شوند. این گروه از مقاطع فولادی در استاندارد روسی با علامت A1 شناخته می‌شوند و از جهت ویژگی‌های مکانیکی، دارای تنش تسلیم و مقاومت کششی کمتری در مقایسه با مدل‌های آجدار هستند.

    جمع‌بندی

    کلاف میلگرد به یک روش بسته‌بندی و فروش مقاطع فولادی طویل اشاره دارد که در مقابل شیوهٔ شاخه‌ای قرار می‌گیرد. محصولاتی که با استفاده از این روش به فروش می‌روند، دارای ضخامت متفاوتی هستند و از جهت شکل ظاهری نیز در یکی از دو گروه آجدار و ساده قرار می‌گیرند. کلاف میلگرد از جهت ترکیبات شیمیایی نیز به دو گروه کلی کم‌کربن و پرکربن تقسیم می‌شود؛ هرکدام از این دو گروه، دارای ویژگی‌های مکانیکی و فنی مختص به خود هستند.

    نظر شما