شرکت فولاد خوزستان ، شرکت فولادسازی ایرانی است، که هماکنون دومین تولیدکننده فولاد خام در ایران پس از شرکت فولاد مبارکه اصفهان میباشد.
کارخانه این شرکت با وسعت ۸٫۳ کیلومتر مربع، در مجاورت شهر اهواز (کیلومتر۱۰جاده اهواز بندرامام خمینی) واقع شدهاست و دفتر مرکزی آن نیز در اهواز قرار دارد.
تاریخچه شرکت فولاد خوزستان
تاریخچه احداث شرکت فولاد خوزستان به سال ۱۳۵۳ برمیگردد که تا سال ۱۳۵۷ با همکاری بیش از هفتاد شرکت بین المللی خارجی و سی شرکت داخلی در زمینه مشاور، ناظر و پیمانکار ادامه پیدا کرد.
اما به دلیل انقلاب اسلامی و شرایط جنگ تحمیلی میان ایران و عراق، تنها ۵۰ درصد از پروژه پیشرفت داشت و بعد از آن متوقف شد. در نهایت با تلاش مهندسین و عزم دولت، فاز اول مجتمع فولاد خوزستان در سال ۱۳۶۷ راه اندازی شد.
فولاد خوزستان بههمراه هپکو، شرکت سهامی کارخانجات نورد اهواز، کارخانههای نورد شاهین، نورد شهداد، نورد شاهرخ، مجتمع صنایع فلزی خوزستان، کارخانه شهباز و بسیاری از معادن ایران مانند معدن مس سرچشمه، پیشاز انقلاب اسلامی، متعلق به براداران رضایی بودند که پس از انقلاب نخست مصادره شده و سپس در اختیار دولت قرار گرفتند.
گواهینامهها و افتخارات کارخانه فولاد خوزستان اهواز
درسال 1384 فولاد خوزستان موفق به دریافت تقدیر نامه سه ستاره شد . تبدیل گزارشات بازخورد به پروژه های بهبود و پیگیری جهت اجرا و خاتمه آنها ، موجب گردید که این شرکت در سال 1388 موفق به کسب تندیس بلورین جایزه ملی بهره وری و تعالی سازمانی نائل گردد.
در همان سال شرکت فولاد خوزستان در میان 129 شرکت حاضر در جایزه ملی بهره وری و تعالی سازمانی کشور رتبه ششم را ازآن خود نماید. این تلاشها وهمت ، در سال 1389 تداوم یافت.
در آن سال، شرکت به تندیس بلورین جایزه ملی بهره وری و تعالی سازمانی نائل شده و در بین 133 شرکت حاضر ، موفق شد رتبه دوم کشوری را ازآن خود نماید.
شرکت فولاد خوزستان در سال 1390 مجدداً موفق به کسب تندیس بلورین با امتیاز بالاتر و حفظ رتبه دوم شد و در سال1391 برای اولین بار شرکت فولاد خوزستان موفق به کسب تندیس سیمین جایزه تعالی سازمانی گردید.
در سال1391 برای اولین بار شرکت فولاد خوزستان موفق به کسب تندیس سیمین جایزه تعالی سازمانی شد که توانست این عنوان را برای شش سال متوالی حفظ کند و این تندیس را دریافت نماید.
پس از شش سال و با تلاش بی وقفه ، شرکت فولاد خوزستان توانست برقله تعالی کشور بایستد و تندیس زرین تعالی سازمانی را در سال 1397 دریافت کند تا تنها شرکت دریافت کننده این تندیس در این سال لغب بگیرد.
چشم انداز و اهداف کارخانه فولاد خوزستان
به روشنی در تمامی حوزه های عملیاتی و برای تمام کارکنان سازمان تعریف شده و نقش هر یک از آنها در حصول اهداف سازمانی معین گردیده و همه می دانند که به کجا می روند و چگونه باید این مسیر را با سرعت مناسب طی نمایند.
برای حصول اطمینان از اینکه روح مشتری مداری در سازمان حضور دایمی داشته وبه صورت یکپارچه از رهبری تا سطوح عملیاتی همه به آن متعهد شده اند، سنجش رضایتمندی مشتریان در طول سال و به صورت گسترده صورت می گیرد تا صدای مشتریان دائماً در دسترس متعالی سازان فولادخوزستان بوده و بتوانند نیازها و خواسته های آنها را در تعاملات روزمره به نحو شایسته ای تأمین نمایند.
بهبود کیفیت زندگی
شرکت فولاد خوزستان با تولید محصولات فولادی به عنوان یکی از کالاهای استراتژیک به دنبال ایفای نقش محوری و تعیین کننده در توسعه صنعتی و اقتصادی ایران می باشد.
نقش محوری در توسعه صنعتی و اقتصادی
شرکت فولاد خوزستان با خلق ارزش افزوده اقتصادی و کمک به افزایش تولید ناخالص ملی به دنبال بهبود مداوم کیفیت زندگی کارکنان و انجام مسئولیت های اجتماعی خود می باشد.
محصولات شرکت فولاد خوزستان اهواز
شرکت فولاد خوزستان در راستای تحقق اهداف جمهوری اسلامی در رسیدن به خودکفایی و رهایی از وابستگی اقتصادی با استفاده از ماشین های ریخته گری، فولاد مذاب را به تختال و شمش تبدیل می نماید.
شرکت فولاد خوزستان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات میانی فولاد بهحساب میآید؛ این محصولات به شکل کلی با عنوان شمش فولادی نامیده میشوند ولی در سه دسته کلی قرار میگیرند.
- اسلب
- بلوم
- بیلت
هرکدام از این سه محصول ظاهری شبیه به شمشهای فولادی دارند اما باتوجهبه ضخامت، طول و عرض در دستهبندیهای متفاوتی قرار میگیرند؛ گفتنی است که این دسته از محصولات فولادی در ساخت بسیاری از قطعات و مقاطع فولادی نهایی به کار میروند. در زیر به توضیح هر یک و تفاوت آنها با یکدیگر میپردازیم. ابتدا تعریفی از شمش ارائه میکنیم.
شمش فولاد خوزستان
شمش فولادی محصول قابل حمل فولادسازی است که شکلی جامد دارد و ابعاد آن طوری طراحی شده که قابلیت حمل آسانی شمشها به شکل ذوزنقه بوده و حداکثر طول آنها 2 متر است. شمش فولادی سه نوع بلوم، بیلت و اسلب دارد.
بیلت شرکت فولاد خوزستان
اصطلاح علمی بیلت، CCM است. بیلت یا شمش CCM زمانی بهوجود میآید که شمش را مستقیماً از تولید CCM به مصرف نورد برسانند. بیلت نسبت به شمش طول بیشتری دارد، سطح آن به شکل دایره یا مربع و عرض آن کمتر از 15 سانتیمتر است. بیلت را بیشتر برای تولید میلگرد و سیم مورد استفاده قرار میدهند.
اسلب فولاد خوزستان
قطعهای فولادی به شکل مکعب مستطیل است که ضخامتی به اندازه متوسط 230 میلیمتر، عرض متوسط 25/1 متر و طول حداکثر 12 متر دارد. از اسلب با عنوان تختال نیز یاد میشود. اسلبها معمولاً ماده اولیه تولید محصولات نورد تخت مانند کویل و ورق نورد گرم هستند. اسلب در محصولات مربوط به ماشینآلات سنگین نیز بهکار میرود.
بلوم فولاد خوزستان
بلوم یا شمسه همان بیلت است که در سایز متفاوتی عرضه شده است؛ در واقع عرض بلوم بیش از 15 سانتیمتر و سطح مقطع آن کمتر از 230 سانتیمتر مربع است. به دلیل شباهت بلوم و بیلت ، و اینکه تفاوت شمش ، بیلت و بلوم کم است، معمولاً آنها را در یک دسته قرار میدهند. بلوم بیشتر برای ساخت ریل، ناودانی، قوطی و … کاربرد دارد.
کارخانههای اصلی مجتمع فولاد خوزستان
فولاد خوزستان سه کارخانه اصلی دارد که کار تولید و عرضه محصولات میانی و پایانی آن را بر عهده دارند.
-
کارخانه گندله سازی شرکت فولاد خوزستان
شرکت فولاد خوزستان دو واحد گندلهسازی دارد که هر یک ظرفیت تولید 2500000 تن گندله در سال را دارند. گندله به گلولههایی گفته میشود که از نرمه سنگ آهن و دیگر مواد افزودنی تولید میشوند. این مواد در ابتدا خام بوده و بعد از پخته شدن به حالت سخت درمیآید.
-
کارخانه احیاء مستقیم فولاد خوزستان
در کارخانه احیاء مستقیم فولاد خوزستان تبدیل گندلههای سنگ آهن به آهن اسفنجی صورت میگیرد. در این قسمت 3 واحد میدرکس که هر سه در مجموع ظرفیتی برابر با 65/1 میلیون تن دارند، دو واحد زمزم 1 با ظرفیت 800 هزار تن و زمزم 2 با ظرفیت 1 میلیون تن در سال تبدیل سنگ آهن به آهن اسفنجی را انجام میدهند.
-
کارخانه فولاد سازی شرکت فولاد خوزستان
در کارخانه فولادسازی محصولات اصلی و نهایی شده شرکت یعنی بلوم، بیلت و تختال (اسلب) از آهن اسفنجی به مرحله تولید میرسد. این بخش خود از قسمتهای متعددی تشکیل شده که کار اتمام محصول نهایی را بر عهده دارند. به عنوان مثال در قسمت ماشینهای ریختهگری، فولاد مذاب به شمش و تختال تغییر شکل داده میشود.
کارخانه های جانبی شرکت فولاد خوزستان
شرکت فولاد خوزستان علاوه بر کارخانههای اصلی، از تعدادی کارخانه جانبی نیز برخوردار است.
- کارخانه آهک شرکت فولاد خوزستان دو خط تولیدی دارد که در این دو خط آهک مورد نیاز برای گندلهسازی و فولادسازی تهیه میشود.
- کارخانه اکسیژن که در سه واحد اکسیژن مورد نیاز را برای شرکت تأمین میکند.
- اسکله اختصاصی بندر امام که دو سیستم تخلیه کشتی دارد و در منطقه ویژه اقتصادی قرار گرفته است.
- تصفیهخانه آب جزء کارخانههای جانبی فولاد خوزستان بهشمار میرود و در منطقه کوت عبدالله در شهر اهواز و در نزدیکی رودخانه کارون واقع شده است. این کارخانه آب مورد نیاز شرکت فولاد خوزستان برای فعالیتهایش را از رودخانه کارون برداشت کرده و به شرکت ارسال میکند.
- نیروگاه نیز از کارخانههای جانبی است که برق مورد نیاز واحدهای اصلی را تأمین میکند. تصفیهخانه پسابهای صنعتی فولاد خوزستان که از جمله تصفیهخانههای بزرگ ایران در زمینه پسابهای صنعتی محسوب میشود.
شرایط استخدام صنایع و شرکت فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۱
شرکت فولاد خوزستان بزرگترین شرکت فولاد در جنوب کشور است، وجود این شرکت در استان خوزستان پتانسیل خوبی برای جذب نیروهای بومی در عناوین شغلی مختلف در این شرکت دارا است.
شرایط استخدام در صنایع فولاد خوزستان
شرایط استخدام در این شرکت به دو دسته شرایط عمومی و شرایط اختصاصی تقسیم میشود که جزئیات آن به شرح زیر است:
– تابعیت نظام جمهوری اسلامی ایران
– ایمان و اعتقاد به نظام مقدس جمهوری اسلامی و متدین به دین اسلام و یا یکی از ادیان رسمی کشور
– نداشتن سوء پیشینه کیفری که موجب محرومیت از حقوق اجتماعی گردیده باشد
– عدم اعتیاد به مواد مخدر به تأیید مراجع ذیصلاح
– عدم اشتغال و تعهد خدمت در سایر مؤسسات دولتی و نهادهای انقلاب اسلامی
– داشتن کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت دائم (غیرپزشکی)
– داشتن تندرستی و توانایی کامل جسمی و روحی بر اساس تأیید کمیسیون پزشکی واحد بهداشت و درمان شرکت فولاد خوزستان
– بومی بودن (تذکر: بومی در این آزمون به داوطلبانی اطلاق میشود که محل تولد و یا محل اخذ مدرک تحصیلی آنان یکی از شهرهای استان خوزستان باشد).
*در ماه های گذشته این شرکت آزمون استخدامی خود را برگزار نموده است.