پروفیل ساختمانی چیست؟ معرفی انواع پروفیل ساختمانی و کاربردها

پروفیل ساختمانی چیست؟ معرفی انواع پروفیل ساختمانی و کاربردها
فهرست مطالب

    پروفیل ساختمانی چیست؟ پروفیل‌ها مقاطعی فولادی و توخالی هستند که هر یک بنا به کاربردشان با طراحی خاصی تولید می‌شوند. امروزه این مقاطع فولادی را مطابق با جنس، سایز، کاربرد و شکل تقسیم‌بندی می‌کنند. یکی از مزیت‌هایی که پروفیل به کار برده شده در صنعت ساختمان دارد، شکل‌پذیری آن است. این موضوع باعث شده تا انواع پروفیل ساختمانی در بازار مشاهده شود.
    در مفهوم کلی، به تمامی مقاطع فولادی پروفیل می‌گویند اما به طور کلی در صنعت ساخت و ساز و در مبحث تخصصی تعریف پروفیل، باید گفت که دو نوع پروفیل باز و بسته وجود دارد. هر 2 نوع پروفیل‌های باز و بسته از ورق سیاه ساخته می‌شوند و همان‌طور که گفتیم شکل آن‌ها، تعیین‌کننده کاربردشان است.

    انواع پروفیل ساختمان چیست ؟

    برای شناخت بهتر نسبت به پاسخ پروفیل ساختمانی چیست؟ در این قسمت به بررسی انواع پروفیل ساختمانی میپردازیم. دسته بندی های متفاوتی برای پروفیل های ساختمانی وجود دارد. در ادامه این مقاله ما به بررسی انواع پروفیل ساختمانی بر اساس تولید، کلی و ظاهری میپردازیم.

    1. انواع پروفیل بر اساس ظاهر
    2. انواع پروفیل بر اساس تولید
    3. انواع پروفیل براساس کاربرد

    انواع پروفیل بر اساس ظاهر

    دسته بندی های متفاوتی برای پروفیل های ساختمانی وجود دارد. پروفیل های باز و بسته دو دسته ی کلی برای تقسیم بندی پروفیل های ساختمانی است.

    1- پروفیل های ساختمانی باز

    شکل سطح مقطع این پروفیل علت اصلی نامگذاری آن ها است. به مقاطعی چون میلگرد، تسمه، تیرآهن، نبشی و ناودانی پروفیل های باز گفته می شود.

    2-پروفیل های ساختمانی بسته

    مشابه پروفیل های باز علت نامگذاری این پروفیل ها نیز شکل سطح مقطع آن ها است. پروفیل های بسته مقاطعی توخالی هستند که سطح مقطع آن ها می تواند اشکال متفاوتی داشته باشد.

    انواع پروفیل براساس کاربرد

    پروفیل های ساختمانی از لحاظ کاربرد به دسته ها و انواع گوناگونی تقسیم می شوند.

    1- پروفیل آبرو

    همان طور که از نام این مقطع نیز پیدا است برای هدایت و انتقال آب باران در ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد به همین خاطر این مقاطع مدام در معرض آب و رطوبت قرار دارد. همان طور که می دانید فولاد به سرعت در معرض رطوبت دچار زنگ زدگی می شود درنتیجه برای آن که پروفیل آبرو برای طولانی مدت قابل استفاده باشد از نمونه ی گالوانیزه آن استفاده می شود.

    پروفیل آبرو نیاز به استحکام زیادی ندارد به همین خاطر می توان از پروفیل سبک گالوانیزه هم برای تولید آن استفاده نمود. قیمت پروفیل سبک به خاطر ظرافت و وزن کمی که دارد مناسب تر و به صرفه تر از پروفیل سنگین به ازای هر شاخه می شود.

    2-پروفیل تسمه

    تسمه در واقع نوار باریکی از فولاد با عرض و ضخامت های مشخص است. تسمه فولادی استحکام و مقاومت بسیار بیشتری به نسبت سایر تسمه های تولید شده از جنس های دیگر دارد. به همین خاطر تسمه فولادی پرکاربرد ترین نوع است.

    3-پروفیل I

    پروفیل I یا تیرآهن مهم ترین و کاربردی ترین نوع پروفیل ساختمانی است. تیرآهن در برابر خم شدن مقاومت بسیار زیادی دارد به همین خاطر در بخش های مختلف ساختمان از آن ها به عنوان پایه و زیر ساز دیوار های اصلی و سقف استفاده می شود. تیرآهن از ورق سیاه با ضخامت زیاد تولید می شود و خود انواع مختلفی چون تیرآهن INP، تیرآهن IPB و تیرآهن IPE دارد.

    4- پروفیل سپری T

    پروفیلی کاربردی و پرمصرف در ساختمان سازی است. این مقطع مقاومت خمشی کمی دارد همین ویژگی باعث شده خمکاری آن کمی دشوارتر از سایر انواع مقاطع باشد. در ساختمان سازی عموما برای اتصالات، شیروانی، خرپا و … از این نوع پروفیل ها استفاده می شود. کاربرد این پروفیل ها در ساختمان سازی اهمیت کیفیت آن ها و اعتبار تامین کننده را دوچندان می کند. مجموعه های معتبری چون گروه صنعتی صبا که محصولات خود را با تضمین کیفیت به فروش می رسانند می توانند گزینه ی مناسبی برای تهیه این مقاطع کلیدی باشند.

    انواع پروفیل بر اساس تولید

    • پروفیل ساختمانی در شکل های مختلفی از جمله نورد گرم ، نورد سرد و مرکب در بازار وجود دارند.اولین نوع پروفیل نورد گرم است که از نورد گرم شمش فولادی ساخته می شود و قوطی شکل است.
    • دومین نوع پروفیل نورد سرد است که از شکل دادن ورق های فولادی از طریق خم کردن و پرس تولید می شود و ناودانی شکل است. پروفیل های نورد سرد تنها مناسب کارهای سبک ساختمانی هستند مانند ناودانی ها, تیرهای تکیه گاهی سقف کاذب و چارچوب درهای ساختمان.
    • سومین نوع پروفیل مرکب است که از اتصال چند پروفیل سرد و گرم به وجود می آید.

    انواع روش های تولید پروفیل ساختمانی چیست؟

    با توجه به آنچه در بخش قبل گفته شد می توان گفت انواع روش های تولید پروفیل های ساختمانی به شرح ذیل است :

    1- پروفیل نورد گرم

    از نورد گرم شمش فولادی ساخته می شود که از انواع آن , لوله , قوطی , ( شکل معمولی ) , ( شکل بال پهن ) , ناودانی , سپری , تسمه ورق , میلگرد

    2- پروفیل نورد سرد

    از شکل دادن ورق های فولادی از طریق خم کردن و پرس ایجاد می شود. از پروفیل های نورد سرد فقط در کارهای سبک ساختمانی استفاده می شود.مانند : لاپه ها, ناودانی, تیرهای تکیه گاهی سقف کاذب و چارچوب درهای ساختمان.

    کاربرد انواع پروفیل ساختمانی چیست؟

    پروفیل های ساختمانی کاربردهای فراوانی دارند و هر کدام از آنها بسته به جنسی که دارند در قسمت های مختلفی از ساختمان به کار می روند. در قسمت زیر قصد داریم به مهمترین کاربردهای پروفیل ساختمانی اشاره نماییم.

    استحکام بخشیدن به قسمت های مختلف ساختمان و سازه های فولادی ساخت انواع چارچوب ها برای درب و پنجره پوشش دهی و مستحکم سازی سقف سوله ها یا سازه های دیگر تولید چارچوب های بزرگ فلزی یا فولادی. صرف نظر از نوع یا باز و بسته بودن مقاطع، از پروفیل‌ ساختمانی در موارد زیر استفاده می‌شود:

    • جهت مستحکم‌سازی قسمت‌های مختلف ساختمان و سازه‌های فولادی
    •  مستحکم سازی، ساخت و پوشش سقف سوله‌ها یا سازه‌های دیگر
    • جهت تولید نرده‌های فلزی مخصوص راه پله‌ها و خیابان‌ها
    • تولید ستون و اسکلت فلزی ساختمان‌ها
    • جهت ساخت چارچوب‌های فولادی یا فلزی
    • جهت نرده کشی اطراف دیوارهای کارخانه‌ها
    • تولید انواع چارچوب برای درب و پنجره
    • تولید ناودانی‌های کوچک
    • تولید کرکره برقی

    ویژگی‌ پروفیل ساختمانی چیست؟

    1- قابلیت انعطاف‌پذیری

    پروفیل‌های ساختمانی، قابلیت انعطاف‌پذیری بسیار بالایی دارند که این موضوع نحوه استفاده از این مصالح را برای استفاده کنندگان راحت‌تر کرده است و باعث شده است که قابلیت جوشکاری و تراشکاری آن‌ها به راحتی انجام شود که این موضوع باعث محبوبیت استفاده از آن‌ها در صنعت ساختمان‌سازی شده است.

    2-مقاومت بالا در برابر فشارهای احتمالی

    ضخامت زیاد پروفیل‌های ساختمانی باعث شده است که در برابر خوردگی‌ها مقاومت بسیار بالایی داشته باشند.

    عوامل اثرگذار بر قیمت پروفیل ساختمانی چیست؟

    پروفیل‌های ساختمانی شامل پارامترهای مختلفی همچون ضخامت، جنس متریال اولیه، اندازه و غیره می‌شوند. پارامترهای گوناگون نه تنها بر کیفیت و نوع پروفیل حاصل شده اثر می‌گذارد، بلکه تعیین‌کننده قیمت نیز می‌باشد. افزون بر آن، موارد زیر قیمت تمام شده پروفیل‌های ساختمانی را تحت تاثیر قرار می‌دهند:

    • قیمت مواد اولیه
    • هزینه حمل و نقل
    • هزینه نیروی کار
    • تورم و نوسانات ارزی
    • میزان عرضه و تقاضا

    خرید پروفیل ساختمانی چیست؟

    چنانچه قصد خرید پروفیل ساختمانی را دارد، سفارش خود را بصورت تلفنی و یا فرم سفارش سریع وب سایت فولادسل، ثبت نمایید. کارشناسان فروش فولادسل، قیمت و مشخصات محصول، شرایط پرداخت، زمان بارگیری و زمان تحویل محصول را در قالب پيش فاكتور به شما تحویل میدهند.

    پرداخت شما میتواند نقدی و یا بصورت اعتباری باشد. امکان خرید اعتباری پروفیل با ضمانت نامه بانکی lc و یا سایر روش های اعتباری، فراهم است.

    پس از تایید پرداخت، واحد پتروبار فولادسل، دستور بارگیری و ارسال بار را دریافت می‌کند. در این مرحله، قیمت کرایه و سایر نکات به تایید مشتری میرسد و طبق زمان‌بندی اعلام شده، نسبت به تحویل بار به آدرس ، اقدام میشود.

    سفارش ها قبل از ارسال، توسط واحد کنترل کیفیت فولادسل، بررسی و تایید میشوند تا مشتریان، نسبت به کیفیت و اصالت محصول، دغدغه ای نداشته باشند.

    برای دریافت مشاوره تخصصی و مناسب ترین قیمت پروفیل صنعتی ، با شماره 02174486 تماس بگیرید. در ساعات غیراداری میتوانید از فرم استعلام سریع قیمت در وب سایت استفاده و سفارش خود را ثبت نمایید.

    نظر شما