کارخانه کاوه پارس
شرکت کاوه پارس، هلدینگ صنایع معدنی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی میباشد. هدف این هلدینگ توسعه صنایع زیرساختی کشور از طریق 23 شرکت زیر مجموعه خود میباشد. در ادامه به بررسی بیشتر این هلدینگ میپردازیم.
تاریخچه شرکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس
شرکت کاوه پارس در سال 1385 تاسیس شد. این کارخانه هلدینگی از ۲۳ شرکت میباشد که در ۶ رشته فعالیت می نماید:
- ۶ شرکت سیمانی
- ۴ شرکت فولادی
- ۱ شرکت آلومینیومی
- ۲ شرکت معدنی و آهک
- ۷ شرکت خدمات مهندسی، مشاوره و بازرگانی
- 3 شرکت خدمات ساختمانی و ترابری
همچنین این شرکت در طراحی و برنامه ریزی 21 پروژه مشارکت و اجرا داشته است که شامل موارد زیر میباشد:
- ۸ پروژه عظیم سیمان در ۶ مجموعه سیمانی. شامل ۲ پروژه در سیمان تهران، ۲ پروژه در سیمان هگمتان، ۱ پروژه در سیمان ایلام، ۱ پروژه در سیمان نهاوند، ۱ پروژه در سیمان گیلان سبز، ۱ پروژه در سیمان پیوند گلستان
- ۹ پروژه عظیم فولاد. شامل ۵ پروژه در فولاد کاوه جنوب کیش، ۱ پروژه در فولاد کاوه اروند، ۱ پروژه در فولاد شرق کاوه و ۲ پروژه در مشارکت سنگان
- 2 پروژه آلومینیوم در شرکت آلومینیوم کاوه خوزستان
- ۱ پروژه معدن در شرکت معدنی دماوند
- ۱ پروژه تولید آهک در شرکت آهک کاوه قلعه گنج
از این تعداد، 16 پروژه به مرحله بهره برداری رسیده است. برای اجرای آن نیز تا کنون بالغ بر ۱.۲ میلیارد یورو سرمایه گذاری صورت گرفته است. لازم به ذکر است که ۵ پروژه نیز در دست اجرا میباشد.
پروژه های مجتمع صنایع معدنی کاوه پارس
- فاز دو فولاد کاوه جنوب کیش
- فولاد شرق کاوه
- کارخانه آهک قلعه گنج
فاز دو فولاد کاوه جنوب کیش
شرکت فولاد کاوه جنوب کیش به منظور تکمیل زنجیره تولید فولاد و رفع محرومیت زدایی، پروژه فاز دوم فولاد سازی را آغاز نمود. ظرفیت تولید سالیانه ۱.۲ میلیون تن میباشد. این پروژه در منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس و در مجاورت واحد فولاد سازی فاز یک میباشد.
با اجرای این طرح، تولید مجتمع از ۱.۲ میلیون تن به ۲.۴ میلیون تن بیلت در سال افزایش خواهد یافت. شمش تولیدی مورد نظر از نوع بیلت با سطح مقاطع ۱۳۰*۱۳۰، ۱۵۰*۱۵۰، ۲۰۰*۲۰۰ میلیمتر با طول های ۶ و ۱۲ متری میباشد.
فولاد شرق کاوه
شرکت فولاد شرق کاوه به منظور تکمیل زنجیره تولید فولاد و رفع محرومیت زدایی پروژه کنسانتره سازی سنگ آهن را آغاز نمود. این مجموعه در استان خراسان رضوی، منطقه سنگان و در مجاورت معدن سنگ آهن سنگان قرار دارد. ظرفیت تولید این مجموعه 2.5 میلیون تن در سال میباشد.
کارخانه آهک قلعه گنج
شرکت آهنک کاوه قلعه گنج در منطقه قلعه گنج استان کرمان واقع شده است. این شرکت به منظور تامین ماده اولیه واحد فولادسازی و رفع محرومیت زدایی در این منطقه احداث شده است. شرکت آهنک کاوه قلعه گنج اقدام به تعریف پروژه تولید آهک پخته با ظرفیت 90.000 تن در سال نموده است. این پروژه هم اکنون در حال احداث میباشد.
حوزه فعالیت های شرکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس
نوع فعالیت این مجموعه، سرمایه گذاری در صنایع معدنی زیر میباشد:
- سیمان
- شرکت سیمان تهران
- شرکت سیمان ایلان
- شرکت سیمان هگمتان
- شرکت سیمان نهاوند
- شرکت سیمان گیلان سبز
- شرکت سیمان پیوند گلستان
- فولاد
- شرکت فولاد کاوه جنوب کیش
- شرکت فولاد شرق کاوه
- شرکت فولاد کاوه اروند
- آلومینیوم
- آلومینیوم کاوه خوزستان
- صنایع معدن
- شرکت معدنی دماوند
- شرکت آهک کاوه قلعه گنج
- مهندسین مشاور
- شرکت ایتریتک
- مهندسی و فن آوران سامیک
- شرکت توریرا
- شرکت پارس سارایه
- شرکت پیشگامان
- حمل و نقل و ساختمان
- ترابری بین المللی تهران
- پویا مانشت بار ایلام
- شرکت پریفاب
شرکت های تابعه هلدینگ کاوه پارس
- کارخانه فولاد جنوب کاوه کیش
- کارخانه فولاد شرق
- کارخانه فولاد کاوه اروند
کارخانه فولاد جنوب کاوه کیش
این کارخانه در زمینه فولادسازی، آهن سازی و تاسیسات صنعتی احداث گردید. این کارخانه تولید آهن اسفنجی به روش احیاء مستقیم را انجام میدهد. ظرفیت تولید این کارخانه سالانه ۱,۸۵۶,۰۰۰ تن میباشد.
کارخانه فولاد شرق
این کارخانه در زمینه تولید مواد اولیه فعالیت مینماید. این کارخانه مواد معدنی مورد نیاز را از معادن اطراف استخراج و به شمش تبدیل مینماید.
کارخانه فولاد کاوه اروند
این کارخانه دارای دو فاز تولید میباشد. فاز اول تولید میلگرد و وایر با ظرفیت سالانه ۶۰۰ هزار تن انجام میشود. فاز دوم واحدهای احیاء مستقیم با ظرفیت ۱/۷ میلیون تن، ساخت فولاد با ظرفیت دو میلیون تن و قطعات سنگین نورد به میزان ۱۴۰۰۰۰۰ تن در سال میباشد.
آدرس دفتر تهران شرکت کاوه پارس: میدان آرژانتین، ابتدای بزرگراه افریقا، ساختمان شماره ۱ بنیاد مستضعفان، طبقه ۹ شرکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس