ورق شیروانی چیست ؟ معرفی انواع ورق شیروانی رنگی و گالوانیزه

ورق شیروانی چیست ؟ معرفی انواع ورق شیروانی رنگی و گالوانیزه
فهرست مطالب

    ورق شیروانی چیست ؟

    ورق شیروانی چیست ؟ ورق شیروانی در واقع نوعی ورق فلزی است که با روش‌های مختلفی مانند گالوانیزاسیون سرد یا گرم، به ورق گالوانیزه تبدیل شده و سپس با استفاده از دستگاه‌‌های مخصوص، ظاهر آن به شکل دلخواه فرم داده می‌شود تا هر کسی متناسب با نیاز خود قادر به استفاده از آن باشد. در واقع یکی از انواع ورق‌های گالوانیزه، ورق شیروانی است.

    این ورق های سبک وزن هستند و می توانند به راحتی نصب شوند. این ورقها با مقاومت قوی، این نیز برای ساخت و سازهای جدید بسیار مناسب هستند و می تواند مواد ایده آل برای بازسازی سقف های قدیمی باشد.

    همه ورق های ما مقاوم در برابر زنگ هستند و نیاز به تعمیر و نگهداری بسیار کمتر دارند. برای رفع نیازهای سقف و پوشش های مختلف، از آلومینیوم، مس، فولاد ضد زنگ، روی به عنوان مواد پایه برای تولید این کیفیت عالی ورق های بام استفاده می کنیم. با داشتن درصد بالای مواد بازیافتی، ورقها ۱۰۰٪ قابل بازیافت هستند.

    انواع ورق شیروانی از چه متریالی ساخته می‌شوند؟ 

    بخش عمده‌ای از ورق‌های شیروانی موجود در بازار از آهن ساخته می‌شود. آهن گالوانیزه بیشترین کاربرد را در تولید انواع ورق شیروانی دارد. کاربرد اصلی ورق‌های شیروانی در سقف ساختمان‌ها است. به همین دلیل دائماً در معرض باران و برف قرار دارند. به این ترتیب عملاً خوردگی و زنگ زدگی دو عامل مخرب درجه یک این ورق‌ها به شمار می‌روند.

    بنابراین باید حتما از متریال‌های مقاوم در برابر این عوامل مخرب برای ساخت ورق‌های شیروانی استفاده شود. البته در سال‌های اخیر نمونه‌هایی از ورق‌های شیروانی پلاستیکی نیز روانه بازار شده‌اند؛ اما کاربرد زیادی ندارند.

    جالب است بدانید که در گذشته از سفال برای ساخت سقف‌های شیروانی استفاده می‌شد. بدیهی است که ورق‌های سفالی شکننده هستند و چقرمگی بسیار پایینی دارند. به همین دلیل در مقابل ضربه آسیب‌پذیر هستند. در مقابل ورق‌های گالوانیزه شیروانی قرار دارند که مقاومت به مراتب بیشتری در برابر ضربه از خود نشان می‌دهند. به همین دلیل امروزه به طور کامل جایگزین ورق‌های سفالی شده‌اند.

    آشنایی با انواع ورق شیروانی گالوانیزه

    انواع ورق شیروانی را می‌توان در گروه‌های زیر دسته‌بندی کرد:

    ورق طرح سفال

    به دلیل فرم دهی و شکل عالی این نوع ورق های شیروانی به صورت زیادی از آنها در صنعت ساخت و ساز ساختمانی استفاده می شود. با این حال قیمت برش این دسته از ورق ها نسبت به ورق های ذوزنقه ای، کرکره و شادولاین بیشتر و تقریبا دو برابر است. در واقع به خاطر مدت زمان زیادی که برای برش ورق های سفالی استفاده می شود قیمت آن بیشتر است.
    با وجود قیمت بالای ورق شیروانی طرح سفالی تقاضای خرید آن زیاد است و در انواع مختلف وجود دارد.

    • ورق طرح سفال ژنوا
    • ورق طرح سفال پالرمو
    • ورق طرح سفال پرچین

    ورق طرح سفال ژنوا

    جدیدترین نوع ورق شیروانی رنگی ورق طرح سفال ژنوا است این ورق به طرح سفال فرانسوی و طرح سفال ایتالیایی معروف هستند. ورق شیروانی طرح سفال ژنوا در ساخت سقف شیروانی در ویلاها، آلاچیق ها مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع ورق در دو عرض 100 و 125 سانتی‌متر تولید میشود.

    ورق طرح سفال پالرمو

    ورق های پالرمو برای اولین بار در شهر پالرمو ایتالیا به علت شرایط آب و هوایی این منطقه مورد استفاده قرار گرفتند. این ورقه ها دوام و ماندگاری بالایی دارند و همچنین استفاده از آنها هزینه ها را به طرز چشمگیری کاهش می دهد. به کارگیری این ورق ها سرعت اجرای پروژه را بسیار افزایش خواهد داد.

    ورق طرح سفال پرچین

    بیشترین استفاده از این نوع ورق برای ساخت سقف، پوشش پارکینگ، سردرها و… است که باعث پیشگیری از ورود جریان هوا به سطح زیرین آن می شود.

    ورق شیروانی ذوزنقه

    بیشترین استفاده از این نوع ورق ها برای پوشش سقف شیروانی و ساخت حصار دور ساختمان و زمین است و در اندازه های ۰.۴ و ۰.۶ میلی متر ساخته می شود. قیمت ورق ذوزنقه برگرفته از طول آنها می باشد و در عین حال جنس، میزان سفارش و همچنین هزینه بار و… در قیمت آن تاثیرگذار است.

    ورق شادولاین

    ضخامت ورق های شادولاین به ۰.۵ و ۰.۷ می رسد و به صورت اولپ روی هم قرار می گیرند و پیچ می شوند. از جمله ویژگی ها ورق های شادولاین می توان به مقاومت در برابر زنگ زدگی، خط و خش، نور آفتاب و… اشاره کرد.

    ورق لمبه یا دامپا

    این نوع از ورق شیروانی را نوعی ظریف می نامند که ضخامت آنها به ۰.۴ تا ۱.۵ میلی متر می رسد و برای نصب ورق لمبه یا دامپا از دو نوع جوشی و پرچی استفاده می شود.

    ورق کرکره سینوسی

    ورق هایی که فرم دهی آنها هزینه کمی در بر دارد و در عین حال در عرض های ۱۰۰۰ و ۱۲۵۰ میلی متر و ضخامت های ۰.۴ تا ۰.۶ میلیمتر تولید می شوند.

    مزایای استفاده از ورق شیروانی در ساختمان

    امروزه بیشتر افراد می‌دانند که ورق شیروانی چیست و چه کاربردی دارد. اما از مزایای استفاده از آن بی‌خبرند. استفاده از ورق‌های شیروانی جدید مزایای زیادی دارد که در زیر به آن‌ها اشاره شده است.

    • مقاومت بالا : در مقابل زلزله از مقاومت بالایی برخوردار است و احتمال ریزش کم است.
    • قابل بازیافت بودن : قابل بازیافت بودن مواد پلاستیکی و فلزی به کار رفته در ساخت ورق‌های شیروانی باعث شده است تا این مواد به حفظ محیط زیست هم کمک شایانی نمایند.
    • مقاوم در برابر فرسایش و خوردگی: سازندگان و تولید کنندگان ورق‌های شیروانی از مواد باکیفیتی در ساخت این ورق‌ها استفاده می‌کنند که باعث مقاومت این ورق‌ها در مقابل فرسایش و خوردگی می‌شود.
    • نصب ساده و آسان: نصب ان سریع و آسان است و زمان اجرای پروژه را کاهش می دهد.
    • سبک بودن: بخش مهمی از وزن هر سازه ای را سقف آن سازه تشکیل می‌دهد و سبک بودن ورق شیروانی مزیت بسیار مهمی محسوب می‌شود. زیرا می‌تواند وزن نهایی سازه را به طور چشمگیری کاهش دهد.
    • زیبایی ظاهری : زیبایی و جلوه زیبای این نوع از سقف ها نیز یکی از مزایای استفاده از آن می باشد.

    معایب سقف شیروانی

    سقف های شیروانی در کنار مزایای بسیار، معایبی نیز دارند.

    • یکی از معایب این نوع سقف ها این است که در برابر بادهای شدید مقاوم نیستند. سقف های شیرو انی در صورتی که با استفاده از قاب های لازم محکم نشوند در مقابل بادهای زیادی و شدید مقاوم نبوده و امکان فرو ریختن آنها نیز وجود دارد.
    • از دیگر معایب اسقف شیبدار می توان به عدم وجود سیستم تهویه مناسب در آنها اشاره کرد و لازم است هواکش هایی در محیط قرار داده شوند.
    • همچنین حشرات به راحتی به سقف های شیروانی نفوذ می کنند و وارد خانه خواهند شد.

    کاربرد ورق شیروانی چیست ؟

    علاوه بر این که از سقف های شیروانی در منازل مسکونی و مکان های خاص استفاده می‌شود، امروزه این نوع ورق برای آلاچیق، کارگاه ها، سقف پارکینگ، سردر ورودی منازل و باشگاه های ورزشی می ‌تواند نصب شود.
    از دیگر کاربردهای ورق شیروانی می‌توان به گزینه ایده آل برای پوشش سقف سوله اشاره کرد.
    در کنار این موارد اگر به دنبال نصب سقف کاذب برای ساختمان های مختلف هستید، توصیه ما به شما استفاده از ورق شیروانی خواهد بود. پوشش استخر و همچنین دیوارهای کارگاه و انبارها، استفاده در صنایع ساختمانی و صنایع فلزی و گزینه ای ایده‌ آل برای موارد گوناگون در صنعت حمل و نقل از دیگر کاربردهای ورق شیروانی نام برده می شوند.
    با این وجود از پرکاربردترین موارد استفاده از ورق های شیروانی می توان به گزینه های زیر اشاره کرد.

    • استفاده به عنوان آلاچیق
    •  استفاده در سقف ویلاها و خانه ها در مناطقی باشه آب و هوای مرطوب
    •  استفاده در بام خانه ها
    •  قابلیت استفاده در گلخانه ها
    •  گزینه ای ایده آل برای سالن های سرپوشیده و باشگاه های ورزشی
    •  قابلیت استفاده در سقف پارکینگ و انبار

     

    نظر شما