ورق گالوانیزه چیست ؟ ورق گالوانیزه فولادی چیست ؟

ورق گالوانیزه چیست ؟ ورق گالوانیزه فولادی چیست ؟
فهرست مطالب

    گالوانیزاسیون یا روی‌اندود کردن محصولات فولادی، یکی از روش‌هایی است که برای جلوگیری از زنگ‌زدگی این محصولات استفاده می‌شود. به عبارت دیگر ورق گالوانیزه، به ورق فولادی پوشیده شده با لایه‌ای از عنصر روی گفته می‌شود که از مقاومت بالایی در برابر نفوذ آب از برخوردار است.

    گالوانیزاسیون از طریق غوطه‌ور کردن محصولات فولادی، درون حوضچه‌‌ای از عنصر روی در حالت مذاب انجام می‌شود. این فرآیند در صورتی دارای مطلوبیت است که پوششی از روی با چسبندگی بالا، بر روی ورق فولادی ایجاد شود. در واقع بالا بودن تراکم روی و چسبندگی آن، ویژگی‌هایی هستند که تاب‌آوری ورق گالوانیزه را در مجاورت آب و هوای مرطوب افزایش می‌دهد.

    جالب است بدانید گالوانیزه کردن، مقاومت در برابر خوردگی فلزات در مجاورت رطوبت را به 20 تا 30 سال افزایش می‌دهد! البته میزان مقاومت پوشش ورق گالوانیزه، با جرم عنصر روی که به عنوان پوشش استفاده می‌شود، رابطه مستقیم دارد و از ۱۰۰ تا ۳۵۰ گرم بر متر مربع متغیر است. هرچقدر جرم روی بالاتر باشد، پوشش با کیفیت‌تر خواهد شد و میزان محافظت آن در برابر خوردگی بالاتر است.

    به طور کلی می‌توان گفت ورق‌های فولادی به واسطه ویژگی‌های منحصر به فردی که دارند، جایگاه ویژه‌ای در صنایع کسب نموده‌اند، اما خوردگی و زنگ زدگی، عواملی هستند که فولاد را از بین می‌برند. در این شرایط گالوانیزاسیون با ایجاد لایه محافظ بین فولاد و رطوبت هوا، مانع نفوذ آب به فولاد می‌شود و در نتیجه از خوردگی جلوگیری می‌کند.

    در این مطلب از دانش نامه فولادسل می‌خواهیم شما را با انواع ورق گالوانیزه و کاردبرد ورق گالوانیزه آشنا کنیم. همچنین به سوالاتی از قبیل ورق گالوانیزه چیست؟ و ورق گالوانیزه فولادی چیست؟ پاسخ بدهیم. در یک کلام می‌خواهیم همه چیز درباره ورق گالوانیزه را به شما بگوییم.

    اگر قصد خرید ورق گالوانیزه را دارید، خواندن این مقاله به شما توصیه می‌شود. همچنین برای اطلاع از قیمت روز ورق گالوانیزه و دریافت مشاوره رایگان می‌توانید با شماره تلفن 02174486 تماس بگیرید.

    انواع ورق گالوانیزه

    برای ورق‌های گالوانیزه می‌توان دسته‌بندی‌های مختلفی در نظر گرفت. در ادامه انواع ورق گالوانیزه را ابتدا بر اساس روش تولید و سپس بر اساس شکل ظاهری را به شما معرفی می‌کنیم.

    انواع ورق گالوانیزه بر اساس روش تولید

    به طور کلی دو روش برای گالوانیزاسیون وجود دارد: روش گالوانیزه گرم یا حرارتی و روش گالوانیزه سرد

    • ورق گالوانیزه گرم

    گالوانیزاسیون گرم، فرآیند غوطه‌ور کردن ورق‌های فولادی در حمامی از عنصر روی مذاب است. طی این فرآیند، ابتدا ورق‌های فولادی تا دمای 120 درجه سانتی‌گراد درون کوره تحت حرارت قرار می‌گیرند. سپس پوششی از روی به طور پیوسته از روی ورق‌های فولادی عبور می‌کند. سرعت عبور روی در این حمام مذاب برابر است با 180 متر بر دقیقه و دمای آن 450 درجه سانتی‌گراد است.

    در این فرآیند، ورق‌های فولادی به دور یک رول غوطه‌ور، پیچیده می‌شوند و با فلز روی مذاب، واکنش داده و به این ترتیب، پوشش چسبنده‌ای ایجاد می‌شود. در این مرحله فرآیند روی‌اندود کردن به پایان رسیده و می‌توان ورق‌ها را خارج نمود.

    پس از خروج ورق‌های گالوانیزه از حمام روی، هرگونه روی مذاب اضافی از طریق فشار هوا، از روی سطح ورق‌ها پاکسازی می‌شود. سپس ورق‌های گالوانیزه سرد می‌شوند تا پوشش روی آن کاملاً سفت و یکنواخت شود.

    • ورق گالوانیزه سرد

    ورق گالوانیزه سرد، از طریق فرآیند گالوانیزاسیون الکتریکی یا به عبارت دیگر آبکاری، تولید می‌شود. در این روش روی به صورت الکترولیتی، بر روی ورق‌های فولادی پوشش ایجاد می‌کند. به دلیل اینکه در روش سرد، دما به اندازه روش گالوانیزاسیون گرم، به ورق‌ها اعمال نمی‌شود، اصطلاح گالوانیزاسیون سرد برای آن رایج شده است.

    البته نکته قابل توجه در مورد روش سرد این است که به دلیل پایین بودن دما طی این فرآیند، ساختار ورق فولادی دچار تغییر نمی‌شود. مزیت روش سرد، قابل کنترل بودن ضخامت پوشش روی ایجاد شده بر روی ورق‌ها است. در مقابل، محدویت روش سرد این است که به دلیل دمای پایین، دستیابی به پوشش‌های روی ضخیم‎تر امکان‌پذیر نیست.

    انواع ورق گالوانیزه بر اساس شکل ظاهری

    ورق‌های گالوانیزه پس از اتمام عملیات گالوانیزاسیون، برای فرم‌دهی تحت عملیات ثانویه‌ای قرار می‌گیرند. از این رو می‌توان تقسیم‌بندی دیگری بر اساس شکل ظاهری ورق‌های گالوانیزه در نظر گرفت.

    ورق شادولاین، ورق شیروانی، ورق کرکره رول آپ، گاردریل، ورق رنگی، بدنه کانکس و کانال‌های پیش‌ساخته، متداول‌ترین اشکال ورق گالوانیزه هستند که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم.

    • ورق شادولاین

    ورق شادولاین در واقع زیر مجموعه‌ای از ورق‌های شیروانی به حساب می‌آید. شکل این ورق، مشابه ورق ذوزنقه‌ای است و از آن برای تولید ساندویچ پنل نیز استفاده می‌شود. ضخامت ورق شادولاین، معمولاً بین 0.3 تا 0.7 میلی‌متر است. وزن سبک، ایمنی بالا، مقاومت در برابر نفوذ آب و زنگ زدگی، نصب آسان و از همه مهمتر قیمت اقتصادی، از بارزترین ویژگی‌های ورق شادولاین است.

    • ورق شیروانی

    ورق شیروانی همانطور که از نامش پیداست، معمولاً برای ساخت شیروانی منازل استفاده می‌شود. اما این تنها کاربرد ورق شیروانی نیست، ساخت سوله و واحدهای تولیدی، از دیگر کاربردهای این روق به شمار می‌آید. اشکال گوناگون این ورق پرمصرف شامل فرم ذوزنقه‎ای و طرح سفال می‌باشد. ضخامت ورق شیروانی در حدود 0.4 تا 0.6 میلی‌متر است.

    • ورق کرکره رول آپ

    ورق کرکره رول آپ که به آن کرکره برقی نیز گفته می‎شود، یکی از انواع درب‌های رایج برای واحدهای تجاری و پارکینگ‌های منازل است. این نوع ورق معمولاً تحت فشار بار خاصی نیست، از این رو ضخامت آن بین 0.4 تا 1 میلی‌متر متغیر است.

    • گاردریل

    برای ساخت گاردریل، استفاده از ورق گالوانیزه بسیار متداول است. به طوری‌که می‌توان گفت 80 درصد از انواع گاردریل و تجهیزات ترافیکی از ورق گالوانیزه ساخته می‌شوند. ضخامت این ورق ها بین 0.7 ال 1 میلی‌متر می‌تواند تغییر کند.

    • ورق رنگی

    یکی از انواع پرکاربرد ورق رنگی، ورق گالوانیزه است. پوشش رنگی که بر روی ورق گالوانیزه کشیده می‌شود، یک پوشش پلیمری معمولاً از نوع الکترواستاتیک است که مقاومت ورق را در مقابل خوردگی افزایش می‌دهد. مزیت ورق رنگی گالوانیزه در مقابل ورق گالوانیزه معمولی این است که در صورت ایجاد خط و خش روی وق، سطح خارجی آن دچار خوردگی و تخریب نخواهد شد. تنوع رنگ ورق‌های گالوانیزه رنگی به 16 نوع می‌رسد و این محصولات در دو عرض 1000 و 1250 میلی‌متر در بازار عرضه می‌شوند.

    • بدنه کانکس

    برای تولید بدنه کانکس، از ورق گالوانیزه فرم دار استفاده می‌شود. روی دیواره‌های استفاده شده در ساخت کانکس،  بار و وزن خاصی نیست. ضخامت این ورق‌ها در حدود 0.7 تا 1 میلی‌متر است و فولادی بودن آن، شرایط جوشکاری را برای ساخت این اتاقک‌های پرکاربرد، امکان‌پذیر نموده است.

    • کانال‌های پیش ساخته

    وقتی صحبت از کانال‌های پیش ساخته به میان می‌آید، محصولاتی مانند کانال کولر، سیستم تهویه مطبوع و موارد مشابه مد نظر هستند. عبور سیالات و هوا از این کانال‌ها، امکان بروز خوردگی و زنگ زدگی را افزایش می‌دهد. کاربرد ورق گالوانیزه فرم‌دهی شده و قابلیت آن برای فرآیند جوشکاری، برای تولید این کانال‌ها، ایده‌آل است.

    مشخصات فنی ورق گالوانیزه

    همانطور که اشاره کردیم، انواع ورق گالوانیزه بر اساس کاربری مورد نظر، ضخامت‌های مختلفی دارند. همچنین ابعاد این نوع محصولات بر اساس نیاز مشتری قابل تغییر است. البته معمولاً ورق‌های گالوانیزه در ابعاد 1000 تا 1250 میلی‌متر تولید می‌شوند. اما در صورت سفارش مشتری بر اساس ابعاد خاص، می‌توان این ورق‌ها را در ابعاد مورد نظر مشتری تولید نمود.

    با آنالیز ورق گالوانیزه، توانستیم جدول استاندارد ورق گالوانیزه برای شما آماده کنیم تا با توجه به این جدول، ورق مورد نیاز خود را انتخاب و تهیه نمایید. همچنین در صورت نیاز به مشاوره خرید ورق گالوانیزه، همکاران ما در واحد فروش آماده ارائه خدمات مشاوره رایگان به شما هستند.

    جدول استاندارد ورق های گالوانیزه 

     

    ردیف محصول طول ورق (متر) عرض ورق (متر) ضخامت ورق (میلی متر) چگالی ورق حدود وزن ورق (کیلوگرم)
    1 2 1 0.3 786 4.716
    2 2 1 0.4 786 6.288
    3 2 1 0.5 786 7.860
    4 2 1 0.6 786 9.432
    5 2 1 0.7 786 1.100
    6 2 1 0.8 786 12.578
    7 2 1 0.9 786 14.148
    8 2 1 1 786 15.720
    9 2 1 1.25 786 1.965
    10 2 1 1.5 786 2.358
    11 2 1 2 786 3.144
    12 2.5 1.25 0.3 786 7.369
    13 6 1 0.5 786 24
    14 6 1.25 0.5 786 30
    15 2.5 1.25 0.5 786 13

    مزایای ورق گالوانیزه

    ورق گالوانیزه در صنایع مختلف کاربردهای گسترده‌ای دارد. دلیل این گستردگی کاربرد، ویژگی‌های منحصر به فردی است که این محصول را از سایر نمونه‌های مشابه در بازار متمایز نموده است. اگر بخواهیم لیستی از مزایای این نوع محصولات در اختیار شما قرار دهیم، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

    • هزینه نگهداری و تعمیر به دلیل مقاومت بالای این محصولات پایین است.
    • هزینه تولید و به تبع آن قیمت خرید ورق گالوانیزه در مقایسه با سایر ورق‌های مقاوم در برابر خوردگی، کمتر است.
    • فرآیند جوشکاری به راحتی روی این ورق‌ها قابل اجرا است.
    • ورق گالوانیزه به راحتی قابل فرم‌دهی است و انواع فرم‌دار آن، کاربرد بسیار زیادی دارند.
    • ورق گالوانیزه دارای طول عمر و دوام بالایی در شرایط آب و هوایی مختلف هستند.
    • مقاومت بسیار مناسبی در برابر مجاورت آب و هوای مرطوب دارند.
    • تشخیص سالم بودن ورق به راحتی و با چشم غیر مسلح امکان‌پذیر است.

    مواردی که به آنها اشاره کردیم، تنها برخی از مزایای ورق گالوانیزه است. این محصولات مزایای بی‌شماری دارند که در صورت خرید و استفاده، می‌توانید از آنها بهرمند شوید.

    نحوه نگهداری از ورق‌های گالوانیزه

    اگرچه ورق گالوانیزه دارای مقاومت بسیار بالایی است و به ندرت دچار خرابی می‌شود، اما رعایت نکات زیر می‌تواند به شما کمک کند که عمر ورق گالوانیزه طولانی‌تر شود و نیز در مدت استفاده، سالم‌تر بماند. این نکات عبارتند از:

    • ورق گالوانیزه نباید در محیط‌های بدون تهیه، با هوای راکد نگهداری شود.
    • برای حمل یا نگهداری از ورق گالوانیزه، به هیچ عنوان (حتی برای مدت زمان کم) از کاور پلاستیکی برای این محصول استفاده نکنید.
    • علاوه بر اینکه محیط انبار ورق گالوانیزه باید دارای تهویه باشد، بلکه می‌بایست جریان هوا بین ورق‌ها نیز وجود داشته باشد.
    • از قرار دادن ورق گالوانیزه روی سطح خاک، بپرهیزید و می‌بایست این محصولات را در فاصله ای از سطح زمین نگهداری نمود.

    از جمله مشکلاتی که ممکن است در صورت نگهداری نادرست، روی ورق‌ها مشاهده کنید، ایجاد شوره یا سفیدک است. این شوره‌ها در اثر واکنش شیمیایی محصول با رطوبت محیط، رخ می‌دهد. این نکات بسیار ساده و البته کاربردی هستند، رعایت آنها می‌تواند به سالم ماندن کالای خریداری شده توسط شما، به طور چشم‌گیری کمک کند.

    کارخانجات تولید کننده ورق گالوانیزه

    در ایران کارخانجات مختلفی، ورق گالوانیزه با ضخامت و ابعاد مختلف تولید می‌کنند. اگر بخواهیم معروف‌ترین و معتبرترین کارخانجاتی که در این حوزه فعالیت دارند، را به شما معرفی کنیم، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

     

    کارخانه هفت الماس قزوین

     

    ورق گالوانیزه کارخانه هفت الماس، یکی از مرغوب‌ترین و شناخته‌شده ترین محصولات در کل کشور است. علاوه بر این، کارخانه هفت الماس انواع ورق نورد سرد، ورق گالوانیزه، ورق استنلس استیل را تولید و به بازار عرضه نموده است. این کارخانه دارای سهم 15 درصدی در بازار داخلی است و حدود 20 الی 40 درصد بازار خارجی را به نیز به خود اختصاص داده است.

     

    کارخانه ورق شهر کرد

     

    شرکت ورق شهرکرد فعالیت خود را با هدف تولید ورق گالوانیزه ویژه استفاده در صنعت خودروسازی آغاز نموده و در حال حاضر با ظرفیت 400 هزار تن در سال، تامین کننده نیاز صنایع مختلف کشور است. از جمله ویژگی های ورق گالوانیزه این شرکت میتوان به مقاومت بالا در برابر خوردگی، آلودگی هوا، رطوبت هوا اشاره کرد.

     

    کارخانه روی اندود کاوه

     

    شرکت روی اندود کاوه با هدف فلزکاری و فرمینگ شروع به فعالیت نموده و در حال حاضر در زمینه تولید انواع ورق گالوانیزه فعالیت دارد. این شرکت با بهرمندی از به روزترین تکنولوژی های دنیا و رعایت استانداردهای بین المللی به یکی از برترین تولید کنندگان ورق گالوانیزه تبدیل شده است.

     

    کارخانه سمنان

     

    کارخانه نورد و لوله سمنان با هدف تولید انواع لوله، قوطی و پروفیل، فعالیت خود را آغاز نمود و در حال حاضر به یکی از برترین تولیدکنندگان ورق گالوانیزه در بازار ایران تبدیل شده است. خطوط این کارخانه توانایی تولید انواع ورق گالوانیزه با ضخامت های مختلف را دارد. محصولات این کارخانه به لحاظ کیفی و کمّی و نیز تنوع محصولات به اثبات رسیده‌اند.

     

    کارخانه فولاد مبارکه اصفهان

     

    یکی از تولیدکنندگان شناخته شده ورق گالوانیزه در ایران، شرکت فولاد مبارکه اصفهان است. ورق های تولید شده توسط این شرکت از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند و همین موضوع باعث محبوبیت این محصولات نزد صنایع مختلف شده است.

     

    کارخانه فولاد شهریار تبریز، کارخانه فولاد دشتستان، کارخانه امیرکبیر کاشان و کارخانه تاراز شهرکرد از دیگر کارخانجات تولید کننده انواع ورق گالوانیزه در ایران هستند.

     

    همچنین برخی از نمونه‌های ورق گالوانیزه، وارداتی هستند و از کشورهای قزاقستان، روسیه، چین و هند وارد می‌شوند. شرکت فولادسل به عنوان تامین کننده نیاز صنایع مرتبط با فولاد، محصولات خود را از این کارخانجات تامین می‌کند.

    قیمت و خرید ورق گالوانیزه

    از جمله عوامل تعیین‌کننده قیمت ورق گالوانیزه می‌توان به پارامترهایی نظیر برند تولید کننده کارخانه و ضخامت و ابعاد ورق گالوانیزه اشاره نمود. چرا که ضخامت هر ورق، به طور مستقیم روی وزن و در نتیجه روی قیمت نهایی محصول تاثیرگذار هستند.

    عوامل دیگری مانند هزینه حمل و نقل محصول و میزان عرضه و تقاضا نیز از دیگر عوامل موثر بر قیمت ورق گالوانیزه می‌باشند. همچنین از آن جایی که برخی از این محصولات، وارداتی می‌باشند، نوسانات قیمت ارز می‌تواند به طور مستقیم بر قیمت اثرگذار باشد.

    برای خرید کالاهایی مانند ورق گالوانیزه بهترین کار، خرید از یک نمایندگی فروش و یا فروشگاه معتبر است. مجموعه فولادسل یکی از برترین تامین‌کنندگان حوزه فولاد است که با عضویت در اتحادیه آهن و فولاد کشور، توانسته است به یکی از قوی‌ترین تامین‌کنندگان عمده آهن و فولاد در بازار ایران تبدیل شود.

    در این مجموعه فروش ورق گالوانیزه با بهترین قیمت بازار صورت می‎گیرد. با سفارش انواع محصولاتی که در حوزه فولاد و آهن، در بازار عرضه می‌شوند، به مجموعه فولادسل، می‌توانید یک خرید امن را تجربه نمایید!

    مزایای خرید از فولادسل

    به واسطه سال ها فعالیت در حوزه فولاد و ورق آلیاژی، توانسته ایم رضایت مشتریان بسیاری را جلب نماییم. مشتریان ما مهمترین دلیل انتخاب شرکت فولادسل را موارد زیر دانسته اند:

    • مشاوره تخصصی رایگان به منظور تشخیص صحیح نیازهای صاحبان صنایع و برای خرید محصول دارای بیشترین مطابقت با نیاز کسب و کار
    • فروش اعتباری (LC) به منظور جبران کمبود نقدینگی به عنوان مهمترین مشکل بر سر راه تولیدکنندگان در سال های اخیر
    • کنترل کیفیت برای بررسی درجه کیفی محصولات و مطابقت آنها با مشخصات درج شده در گواهی نامه کالا
    • گواهی محصول برای نشان دادن اصالت کالا، مشخصات فنی و کاربردهای محصول خریداری شده
    • ارائه نمونه محصول به منظور به نمایش گذاشتن درجه کیفی کالاها و اصالت آنها
    • حمل سفارشات مشتریان توسط شرکت پترو بار، به عنوان یکی از معتبرترین شرکت های باربری دارای بیمه

    مواردی که به آنها اشاره کردیم، مهمترین مزایای خرید انواع فولاد آلیاژی از مجموعه فولادسل است. مشتریان گرامی در صورت خرید از این مجموعه از کلیه مزایا بهرمند می‌باشند.

    جمع بندی و سخن پایانی

    در این مطلب درباره اینکه ورق گالوانیزه چیست و کاربردهای آن صحبت کردیم. در ادامه کاربردهای ورق گالوانیزه را توضیح دادیم و معتبرترین کارخانجات تولید کننده ورق گالوانیزه را به شما معرفی کردیم. عوامل اثر گذار روی قیمت ورق گالوانیزه را بر شمردیم و به مزایای خرید از مجموعه فولادسل اشاره کردیم.

    امیدواریم خواندن این مطلب، اطلاعات ارزشمندی را پیرامون انواع ورق گالوانیزه در اختیار شما قرار داده باشد. در صورت نیاز به دریافت مشاوره رایگان خرید می‌توانید با شماره 02174486 با همکاران ما در ارتباط باشید.

    نظر شما